Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 9 de juny del 2017

L'Hospitalet-près-l'Andorra i pic de Nérassol, 2636m, anada per la vall d'Arques i tornada per la de Siscar











Aquesta excursió circular al pic de Nérassol per les valls d’Arques i de Siscar pertany a la zona de l’Arièja, ja que el punt de partida és el poble de l’Hospitalet-près-l’Andorra (L’Espitalet en occità) però degut a la seva proximitat amb la Cerdanya el converteix pràcticament en un cim ceretà i més després de l’obertura del túnel de Pimorent, com també podria ser un cim andorrà per la seva proximitat amb el Pas de la Casa. A més la vall de Siscar es dona l’esquena amb les valls andorranes del Sisqueró i del Juclar. 
Tot i la modesta alçada del cim, 2636 metres, és una excursió de 1200 metres de desnivell que permet fer, sense cap dificultat, una bonica circumval·lació per les valls d’Arques i de Siscar i gaudir de prades, pastures i estanys, així com de grans panoràmiques, principalment del Cilindre i del pic d’Escorbes, del pic de la Cabaneta, Alba, Puig-pedrós de Lanós i Coma d’Or així com també dels estanys de les Besines. 
El cim és força ampli i planer i hi destaquen grans i singulars fites cimeres. 
Per començar la caminada ens hem de situar a la plaça de l’estació de l’esmentat poble de l’Hospitalet, 1430m, tant si hem anat pel túnel o pel port de Pimorent. 
Retrocedirem uns metres per la carretera i aviat trobarem la indicació del trencall a la dreta i el camí que comença a pujar. 
Guanyem alçada ràpidament, a estones anem paral·lels a la tubària de pressió de la central hidroelèctrica de l’Hospitalet. Abans d’arribar a la cota 1770 travessem aquesta tubària, i poc després arribem a l’esmentada cota on hi trobem la cruïlla d’anada per la vall d’Arques i tornada per la vall de Siscar. 
Girem a la dreta i tornem a travessar la tubària. Seguim pujant, el camí sempre molt ben marcat i arribem a una petita resclosa de la vall d’Arques situada a 1980 metres. 
La pujada no afluixa i arribem a l’estany de Pedorrés situat a 2150 metres i amb una petita resclosa i situat en un indret molt bonic. 
Travessem pel peu de la petita resclosa i seguim el camí que ens condueix a la inconfusible portella de Siscar a 2444 metres d’alçada. 
En aquest indret girarem a l’esquerra i seguirem la llarga carena fins el pic de Nérassol de 2636 metres. . Gaudirem àmpliament d’aquest bonic mirador i tornarem a la portella de Siscar per tal de seguir el camí, que ara entra a la vall del mateix nom. 
Davallarem fins la sortida d’aigües de l’estany de Siscar, situat a 2191 metres i anirem seguint la vall. 
Voltats de prades i pastures passarem pel costat del refugi de la Bésina, 2112 metres. La vall és llarga i planera, caminem molt i perdem poc desnivell. 
A la cota 1980 metres arribem a la resclosa de la vall de Siscar. Seguim caminant fins arribar a trobar l’itinerari de pujada a la cota 1770. 
Ara ja només ens queda seguir-lo fins els punt d’inici de l’excursió. 
HORARIS: 
De l’Hospitalet a la cruïlla de camins: 40mn 
De la cruïlla de camins a la resclosa de la vall d’Arques: 35mn 
De la resclosa de la vall d’Arques a l’estany de Pedorrés: 35mn 
De l’estany de Pedorrés a la portella de Siscar: 45mn 
De la portella al pic de Nérassol: 30mn 
Del pic a la portella: 15mn 
De la portella a l’estany de Siscar: 20mn 
De l’estany de Siscar al refugi de la Bésina: 10mn 
Del refugi a la resclosa de la vall de Siscar: 20mn 
De la resclosa de Siscar a la cruïlla inicial: 35mn 
De la cruïlla al punt d’inici de l’excursió: 25mn 
TOTAL: 5h 10mn
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta L'Hospitalet-près-l'Andorra i pic de Nérassol, 2636m, anada per la vall d'Arques i tornada per la de Siscar - L’Hospitalet-près-l’Andorre, Occitanie (France)- GPS track














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada