Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 20 d’abril del 2017

Pic de l'Aüt, 2529m, des de la planta embotelladora de Caldes de Boí





















En primer vull remarcar que he dubtat en la classificació de l'excursió entre fàcil i moderat; finalment he optat per moderat ja que 1100 metres de desnivell ja requereixen una certa preparació. 
En segon lloc també vull remarcar que a partir de la cabana de la pleta dels Coms el mapa del wikiloc fa uns moviments estranys, ja que estàs fent una forta pujada i marca que estàs baixant. Aquest desfasament s'arrossega fins el cim i el punt d'interès del cim queda marcat abans, segons el mapa queda marcat a 2350 m quan en realitat estàs a 2529, però això només passa si teniu els mapes dels Pirineus o de Catalunya, mentre que si teniu el mapa de relleu, satèl·lit, mapa o híbrid això no passa. 
En tercer lloc també vull fer notar que la bonica cabana de pastors de la pleta dels Coms està tancada. 
En quart lloc el pic de l'Aüt és una talaia impressionant, la panoràmica per si sola ja mereix la seva ascensió. Diuen que amb prismàtics i dies clars es veu la Seu Vella de Lleida! Jo no tenia prismàtics ni feia un dia clar, però tot i aixi el que vaig veure ja em va deixar completament satisfet, tot i que una lleguera capa de núvols em tapava les puntes dels Besiberris. 
Es veu i es perd en l'horitzó les planes de Lleida; més propers veiem el Cotiella, el Turbón, surt una punxa que podria ser el pic Russell, l'estany de Gèmena, la resclosa i pantà de Cavallers, l'estany de la Llebreta, la vall de Sant Nicolau, els pobles de Boí, Taüll i Durro, el portarró d'Espot, el Subenuix, i lògicament el Coma-lo-forno i Besiberris, però en el meu cas només els vaig intuir. 
El camí comença una mica abans de la planta embotelladora de Caldes, una curta pista de només uns 20 metres baixa fins un pont de fusta que travessa el riu. Hem de seguir els cartells indicadors de "la Muntanyeta" ja que al principi seguim el camí de les aigües. 
Forta pujada per dins d'un bonic bosc amb el camí molt ben marcat. La pujada no disminueix fins que comencem a sortir del bosc. 
Un primer replà precedeix a la pleta dels Coms indret on hi ha la bonica cabana de pastors situada en un balco privilegiat i zona de pastures. 
Aprofitem la font per a proveir-nos d'aigua doncs a partir d'ara serà escassa. 
Hem de deixar la vall de la Muntanyeta i fer un gir de 90 graus a l'esquerra per tal de guanyar el fort desnivell que ens deixerà a la vall de Comaminyana. 
Extensíssima i bonica zona de prades i pastures, un seguit de cledes i cabanes en ruïnes ens indiquen la importància d'aquesta zona. 
El cim ja es visible al fons de la vall. Un marcat coll a la nostra esquerra és al punt on ens porta el camí i les fites. 
Arribats al coll la panoràmica ja comença a ser extraordinària. Seguirem el fàcil llom de la muntanya fins el cim, molt planer i herbat. 
Els últims metres fan una mica més de pendent, però sense cap mena de dificultat. 
HORARIS: 
des de la carretera fins la cabana de la pleta dels Coms: 1h 10mn 
de la cabana a la vall de Comaminyana: 30mn 
de la vall de Comaminyana al coll: 35mn 
del coll al cim: 35mn 
del cim novament al coll: 15mn 
del coll a la cabana: 45mn 
de la cabana a la carretera: 40mn 
TOTAL: 4h 30mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Pic de l'Aut, 2529m, des de la planta embotelladora de Caldes de Boi - Erill la Vall, Catalunya (España)- GPS track





























pic de l'Aüt des de Boí 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada