Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 30 d’abril del 2017

L'Hospitalet de l'Infant, cim dels Avencs, 723m i Molló Puntaire, 728m






 

 






 




 

 

 

 

 






La qualificació de "moderat" és una solució "salomònica" ja que dels 11,2 kms del recorregut 11 son "fàcils" i només 200 metres es poden considerar com a "moderats" ó inclús com a "difícils" si tenim vertigen o no estem acostumats a fer grimpades i passos amb cadenes. 
Feta aquesta introducció sobre la catalogació de l'excursió, cal dir que aquest recorregut per la serra de Mestral és del tot recomanable, ja que les serres de Mestral s'alcen a menys de 10 kms de la línia de la costa i arribem a més de 700 metres d'alçada, per aquesta raó l'espectacle de la panoràmica està garantit ja que veiem des del delta de l'Ebre fins a Tarragona amb especial atenció a l'Hospitalet i Salou i per l'altre vessant de Vandellòs i Tivissa. 
L'altre motiu per a fer aquest recorregut és el propi camí, primer fins la collada de l'Arturet és molt bonic, desprès el corriol que ressegueix el fil de la carena fins el cim dels Avencs és espectacular i finalment el sector que va del Molló Puntaire fins la canal del Corb transcorre per una zona on destaquen multitud de formacions rocoses de formes capritxoses modelades pel vent i la pluja. 
També tenim algunes alternatives si volem fer la sortida més curta, ja que des del Molló Puntaire podem baixar directament a trobar el camí de tornada que passa uns metres per sota el cim, en aquest cas no passarem per la Foradada i ni per la zona de formes singulars de la pedra.. 
També si no volem passar per la zona de cadenes, només hem de fer l'excursió en sentit contrari i tornar pel mateix lloc. 
Per arribar al començament de l'itinerari una vegada situats a l'Hospitalet hem de seguir la carretera N340 en direcció Sud, aviat deixarem una benzinera a la dreta i poc desprès l'hotel Villaclara, just passat aquest hotel (pràcticament enganxat a la reixa del seu perímetre) hem seguir una pista asfaltada durant 2,3 kms, aquesta pista travessa la via del tren per un pas elevat i la AP7 i la A7 per passos inferiors, en arribar a l'alçada de l'àrea de descans de la AP7 s'acaba l'asfalt i segueix una amplia pista en perfecta estat que ens deixa al punt d'inici de la caminada, on hi ha molts indrets per aparcar. 
En aquest indret hi ha un cartell que ens indica el començament d'un camí, començarem pel camí de la dreta i tornarem per la pista on acabem de deixar el vehicle. 
Fa poc que caminem quan arribem al Forat Negra, una cova una mica obrada a l'exterior. Seguim caminant i arribem a les ruïnes del mas Sabonera i a les seves extenses zones de conreu; la vista sobre la costa ja és espectacular des d'aquest mas. 
El sender passa a tocar les parets del mas i segueix pujant lentament fins arribar a una cruïlla, on hem de seguir a la dreta i començar a guanyar alçada per un corriol ben marcat que s'enfila de valent. 
Aniríem més rapit si no ens veiéssim obligats a fer aturades per contemplar la vista que va eixamplar-se darrera nostre. 
Molt amunt arribem a una pista que seguirem fins a la portella de l'Arturet, collada que comunica els dos vessants de la muntanya. Una placa en una roca i unes roses recorden un jove de 19 anys. 
Passem a l'altre costat de la portella i la pista comença a baixar. No hem de baixar ni un metre ja que veurem un petit corriol que porta a la torre d'alta tensió que hi ha a sobre mateix de la portella. 
El corriol passa per sota mateix de la torre i segueix la carena, ara pel costat de la dreta, ara pel de l'esquerra; és un corriol molt bonic i amb unes vistes fantàstiques, Si aixequem el cap ja veiem que anem apropant-nos a una zona on la carena sembla que es complicarà. 
Gairebé sense adonar-nos ens trobem en un indret on no sabem com podrem continuar; el pas és al vesant nord, on en mig d'un caos de grans roques veurem un cable en una roca inclinada i força llisa que ens permet baixar amb seguretat fins un petit collet. 
Pocs metres més endavant el corriol baixa uns metres pel vessant Nord on s'amaga la canal Llarga. 
Per superar aquesta canal hi ha un seguit de cadenes que ens permeten superar-la sense gaires dificultats. De lluny sembla més vertical del que és en realitat, a més és una mica escalonada i no dona la sensació de buit. 
Només sortir de la canal ens trobem davant el pas de la Cadireta que consisteix en una curta flanquejada protegida per una cadena. 
A partir d'aquest pas ja no queden més dificultats, però el terreny és una mica trencat i fa mal caminar i també hem de vigilar on posem els peus, doncs està ple de petites cavitats entre les roques. 
D'aquesta manera arribarem al cim dels Avencs on gaudirem d'una extensa panoràmica de 360 graus. 
Ara seguirem el camí que careneja i ens porta fins una instal·lació d'antenes i que a continuació desemboca en una pista que seguirem fins arribar al coll del Xato. 
En aquest punt deixem la pista i seguim el camí fins la propera portella de les Llongues, on travessem una nova pista. 
En aquest punt, si volem tornar, tenim el camí de tornada per la canal del Corb a tocar. 
Potser parlar de la panoràmica és reiteratiu, però, segueix sent extraordinària. 
Ara el camí encara la pujada final al Molló Puntaire, al que arribarem sense cap mena d'entrebanc. 
Nova panoràmica fantàstica de 360 graus. Cada vegada veiem el delta de l'Ebre més a prop amb la punta i el port del Fangar ben visibles. 
Ara farem una volta per tal de visitar la Foradada i per recorre una zona amb moltes pedres de formes curioses. 
Sortirem del cim i aviat ens trobarem baixant per un camí una mica tortuós fins arribar a l'unió amb el PR-C-91 que seguirem a l'esquerra. 
Desprès d'una curta pujada arribem a l'indret de la Foradada, un petit pont natural molt erosionat. 
Seguirem el camí i farem una curta baixada pel grauet de Navaies. Seguidament farem una planera i llarga marxa, amb petites pujades i baixades, tot contemplant les diverses i capritxoses formes de les roques que ens envolten. Passem per sota del Molló Puntaire, del que veiem destacat el vèrtex geodèsic que el corona. 
Molt a prop de la portella de les Llongues (a la que no arribem) el camí gira a la dreta i comencem a davallar. 
Però la davalla forta la farem per la canal del Corb, on el camí en fortes llaçades ens deixa a la base de la carena. 
El camí ens porta a la cruïlla amb el corriol que s'enfila a la via ferrada de l'Aigualcoll, una cruïlla perfectament senyalitzada amb un panell descriptiu de l'esmentada via ferrada. Seguim i arribem a una bassa a l'indret de la font de l'Aigualcoll on arriba una pista que és la que seguirem a partir d'ara fins arribar novament a l'inici de la caminada. 
HORARIS: 
de l'aparcament a la portella de l'Arturet: 1h 05mn 
de la Portella al cim dels Avencs: 50mn 
del cim dels Avencs a les antenes: 10mn 
de les antenes al Molló Puntaire: 25mn 
del Molló Puntaire a la cruïlla amb el PR-C-91: 15mn 
de la cruïlla a l'inici de la canal del Corb: 55mn 
de la canal a la cruïlla de la via ferrada: 10mn 
de la cruïlla amb la via ferrada a l'inici: 40mn 
TOTAL: 4h 30mn.
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta L'Hospitalet de l'Infant, cim dels Avencs, 723m i Molló Puntaire,728m - l'Hospitalet de l'Infant, Catalunya (España)- GPS track

 

 


 


 

 

 




 

 


 

 

 




 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada