Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 17 de març del 2017

Pic de la Coma de Varilles, 2759 m (And.), per la vall d'Incles, estany i refugi de la Cabana Sorda





























Fàcil excursió al pic de la Coma de Varilles al principat d'Andorra; la categoria de moderat l'he posat pel fet de pujar a un cim de més 2700 metres i de superar gairebé 1000 metres de desnivell i també pels forts pendents que hi ha a la part final i que cauen pràcticament a sobre de l'estany de la Cabana Sorda, i que en condicions de pales de neu comporten riscos de relliscades. 
A l'estiu és una caminada molt agradable, primer per dins d'un bosc i després per uns rasos molt bonics amb vistes als estanys de la Salamandra i de Querol, després d'assolir el coll les vistes s'obren a la vall de Ransol i la panoràmica és torna il·limitada vers els quatre punts cardinals. 
L'Aneto i la glacera de Barrancs tanquen l'horitzó, només la vista de la Pica d'Estats queda molt limitada, però la resta de cims son ben visibles. En primer terme tenim els pics de Rulhe, Noé, Escobes, Juclar, Enrodat i Cabaneta. Si ens girem veurem en primer terme els pics de la Sarrera, Estanyó, Rius i Font Blanca, així com els de Casamanya. 
La vall de Sisqueró i la cabana-refugi del mateix nom, les valls d'Incles i de Ransol, els pics d'Envalira, lluny, molt lluny, la torreta de l'Orri, en fi, una panoràmica fantàstica. 
Per a pujar al cim no cal passar per l'estany i refugi de la cabana Sorda, abans d'arribar-hi podem seguir les indicacions als estanys de Salamandra i de Querol, per després desviar-nos a la dreta per anar a trobar el camí que surt del davant del refugi. 
Per al descens varem seguir el camí íntegrament per tal de "tocar" l'aigua de l'estany, del que havíem gaudit d'unes vistes extraordinàries. 
Des de l'inici de l'excursió fins al cim hi ha unes 3 hores de pujada i per el descens, tot passant pel l'estany i fent les fotos i parades de "rigor" en 2 hores més ja sou de nou al fons de la vall. 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Vall d'Incles (Andorra) i pic de la Coma de Varilles, 2759m - Incles, Canillo (Andorra)- GPS track









             









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada