Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 27 de març del 2017

Raval de l'Esparra (Riudarenes), Mare de Déu d'Argimon i turó de Sant Pere Vell





 


 


 



Excursió a l'ermita de la Mare de Déu d'Argimon des del barri de l'Esparra de Riudarenes i seguirem fins el turó de Sant Pere Vell o torre del Far. 
L'ermita d'Argimon és un indret molt bonic, situat al capdamunt d'una roca amb una gran panoràmica, principalment si pugem al mirador que hi ha al terrat. 
L'itinerari no té pèrdua, tenim dues alternatives, seguir la pista durant gairebé tot el recorregut fins la part final que seguirem un camí que s'enfila o seguir aquest camí, paral·lel a la pista des del començament. 
En aquesta descripció, vaig seguir la pista i el camí al final i a la baixada vaig seguir el camí, molt bonic, per dins del bosc. 
L'excursió es pot completar anant al turó de Sant Pere Vell; durant els primers minuts ens oferirà molt bona perspectiva de l'Argimon, després va seguint la carena, molt ben senyalitzat, però sense gaire panoràmica degut a la vegetació que la tapa. 
al turó de Sant Pere Vell hi ha un vèrtex geodèsic, mig tapat per la vegetació, i les restes de la base d'una torre circular que segons diu el retol que hi ha deuria ser una corre de comunicació. Només queda la base i mig tapada per la vegetació. 
Si ens enfilem al vèrtex geodèsic, situat dalt d'un pedestal de ciment, veurem el castell de Farners. 
HORARIS: 
de l'Esparra a l'Argimon: 50mn 
de l'Argimon a Sant Pere Vell: 35mn 
de Sant Pere Vell a l'Esparra: 1h 
TOTAL: 2h 25mn. 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Raval de l'Esparra (Riudarenes), l'Argimon i turó de st Pere Vell - Raval de l'Esparra, Catalunya (España)- GPS track

 



 

 




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada