Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de gener del 2017

Puig d'Ou i Sant Andreu de Porreres




Excursió a aquest cim per la vall del Bac, dos indrets poc freqüentats però que et permeten integrar-te completament en la natura. Amb paratges molt bonics com l'indret de l'ermita de Sant Andreu de Porreres, afortunadament avui recuperat, ja que hi ha restaurada i habitada una de les construccions del conjunt. No ha tingut la mateixa sort la propera casa del Triadú i la de la Coma, totes habitades quan l'Anna Borbonet va escriure el llibre de la "vall del Bac" 1979 dins de la col·lecció "Llibres de Motxilla" de les publicacions de l'Abadia de Montserrat, concretament el nª 7. El que subscriu aquestes ratlles en fou l'autor dins de la mateixa col·lecció del nº 41 l'any 1991 amb el títol "d'Excursions per la Maladeta". 
Aquesta bonica excursió, que surt del revolt que hi ha al costat del pont dels Esquellerincs, (a la carretera de la vall del Bac) es pot fer en els dos sentits de la marxa. Si pugem directament al puig d'Ou, passarem per Sant Andreu de tornada i farem una forta pujada pel caire de la carena; mentre que si passem primer per Sant Andreu, la pujada serà més suau i llarga.
En cas de mal temps o amb el terra humit és millor pujar directament al puig d'Ou, doncs així ens estalviarem el risc de relliscades.
També cal dir que la sortida del cim (si decidim baixar per la carena), té un punt perdedor, doncs el camí (marcat amb fites) es pot perdre en arribar al bosc, mentre que si es fa de pujada és més difícil de perdre el rastre de les fites. 
També passarem pel bonic indret de la font dels Resclusanys a prop ja de la collada del mateix nom, collada per la que no passarem per pocs metres.
A l'altre vessant d'aquest coll hi ha el mas de Resclusanys situat a sota el cim del Talló.
Horaris: 
fins el puig d'Ou: 2h 05mn 
baixada passant per Sant Andreu de Porreres: 2h 20mn 
TOTAL: 4h 25mn
També podeu seguir aquesta excursió i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Puig d'Ou-Sant Andreu de Porreres - la Vall del Bac, Catalunya (España)- GPS track
i en sentit invers a:
Wikiloc - ruta Puig d'Ou per Sant Andreu de Porreres - la Vall del Bac, Catalunya (España)- GPS track


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada