Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 17 de gener del 2017

Pratdip, cresta de la Seda i Mont-redon










Aquest itinerari circular amb sortida i arribada al bonic poble de Pratdip ens portarà fins el capdamunt del Mont-redon de 864 metres fent petites grimpades a la cresta de la Seda; també passarem pel peu de la canal d'accés al Cavall Bernat de Llaberia i pel curiós Roc dels Esperits. 
Gran part del recorregut transcorre per indrets enlairats i això ens permet gaudir d'una gran panoràmica. Hem de tenir present que Pratdip està a uns 15 kms aproximadament de la línia de la costa i el Mont-redon s'enfila fins gairebé els 900 metres d'alçada; amb aquests "ingredients" l'espectacularitat de la panoràmica està servida! 
L'altre atractiu de l'itinerari és pujar al cim per la cresta de la Seda. És una forma elegant i directa de pujar-hi. 
Malgrat un parell de cordes i d'una cadena, la cresta no presenta dificultats que passin de Ier grau. 
La primera corda, en sentit vertical ajuda a superar un parell de metres; la segona, horitzontal, ajuda en una curta flanquejada i la cadena, situada en el pas dels Ciscos, és potser la més espectacular, però queda desvirtuada, ja que el pas es pot evitar flanquejant per l'esquerra. Però malgrat tot, és una caminada divertida i tal com ja he esmentat,amb unes vistes fantàstiques. 
L'itinerari comença en el petit espai d'una antiga era que serveix d'aparcament i que hi ha en un camí rural asfaltat que surt pocs metres després del poble de Pratdip, indret on hi ha un pal indicador de diferents itineraris. 
Seguim uns metres aquest camí asfaltat fins que s'acaba i seguim un bonic corriol que comença a guanyar alçada serpentejant per antics bancals; Pratdip comença a quedar enfonsat i la perspectiva va guanyant punts. 
Tot el camí està molt ben indicat i senyalitzat amb marques de pintura. 
Arribem a una pista que seguirem uns metres fins arribar al trencall a l'esquerra, on comença el camí vers la cresta de la Seda. Durant el descens també arribarem a aquesta cruïlla. 
El corriol, molt bonic, s'enfila i podem anar gaudint del paisatge i dels cingles de la serra de Llaberia. 
Finalment arribem al capdamunt de la carena i el terreny es comença a fer més estret i trencat. El corriol va sortejant les petites dificultats fins arribar a un racó on hi ha una corda que ajuda a superar un parell de metres una mica més verticals, immediatament després trobem una nova corda que ajuda en una flanquejada. Passats aquests dos trams de la cresta el corriol segueix pujant, en algun punt cal ajudar-se de les mans, fins que la cresta s'aplana i s'eixampla; trobem dos miradors amb una taula panoràmica i poc després arribem al pas dels Ciscos que consisteix en una dreta canal d'uns cinc metres on hi ha una sèrie de cadenes en forma de graó que faciliten la grimpada; també hi ha la possibilitat d'evitar aquest pas flanquejant-lo per l'esquerra. 
S'han acabat les dificultats i el terreny s'eixampla i arribem al pas del Porc Senglar, que és simplement passar, sense cap dificultat, pel mig de dues grans roques. 
Arribem a una gran esplanada, amb el cim ja molt proper i visible, en aquest indret hi ha un cartell informatiu, podem seguir recta, que és la opció més curta, o girar a l'esquerra i pujar al cim per darrera, passant pel coll del Mont-redon, opció més llarga. 
L'opció d'aquesta ressenya és la curta i en pocs minuts arribem a la talaia del Mont-redon. 
Impressionant perspectiva de la Mola de Colldejou i de la Miranda i Cavall Bernat de Llaveria i de la Costa Daurada i del Camp de Tarragona. 
Travessem el cim i baixem pel l'altre vessant i ens encaminem fins el peu de la canal d'accés al Cavall Bernat; pujada equipada també amb una cadena que permet pujar-hi amb més seguretat; però aquesta vegada ho deixarem estar (la descripció de la pujada al Cavall Bernat la podeu trobar a: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15155935 ). 
Ara caminem de cara a llevant i tenim davant tota la vista de la costa. Abans d'entrar al bosc trobem el Roc dels Esperits una curiosa roca amb un forat. 
Seguidament ens enfonsem dins del bosc, entre el brancatge podem observar els cingles que ens envolten, sempre amatents a la possible aparició d'algun dip, arribem al collet de Terra Blanca i al camí ral de Colldejou a Pratdip, el seguirem, passarem per la font de la Carabassa, que no raja i que sembla que fa temps que està en aquest estat. Abans d'arribar a la cruïlla del camí de la cresta de la Seda passarem per un nou mirador de la costa Daurada. 
Si heu arribat a l'hora de dinar, a la propera ermita de Santa Marina us deixaran ben satisfets. 
HORARIS: 
de Pratdip a la cruïlla del camí de la cresta de la Seda: 30mn 
de la cruïlla al Mont-redon: 1h 30mn 
del Mont-redon al collet de Terra Blanca: 45mn 
del collet a la font de la Carabassa: 3h 20mn 
de la font a Pratdip: 40mn 
TOTAL: 4h 00mn.
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Pratdip, cresta de la Seda i Mont-redon - Pratdip, Catalunya (España)- GPS track
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada