Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de gener del 2017

Pics de Comanegra, 1555m, Bruixes, 1393m i St. Marc, 1327m.



 

Bonica excursió per la carena que uneix el Comanegra amb el puig de Sant Marc, passant pel turó de les Bruixes, el pla de la Serra, els rasos de Monars i pel coll de Sant Marc. 
Per a situar-nos en el punt de partida, car arribar al poble de Rocabruna i seguir la carretera a Beget, abans de començar la forta devallada, a l'esquerra surt una pista amb una bona referéncia, doncs al començament hi ha un gran dipósit d'aigua. La pista, llarga, però en molt bon estat ens deixerà a l'alçada de la basa de Monars, punt d'inici i final de l'itinerari. 
Com a dada curiosa, sortint del Comanegra en direcció al puig de les Bruixes hi ha un cartell que indica que estem en el punt situat més al Sud de França (o de la Catalunya Nord). 
Gran panoràmica de 360 graus en tot el trajecte, destaca el massís del Canigó i molt llunyà el castell del Montgrí i el mar amb la badia de Roses. 
Sadernes, l'indret de sant Aniol d'Aguja, també l'indret de sant Miquel d'Hormoier; massies disperses per les inmensitats de l'alta Garrotxa com Monars, can Maians.... 
El retorn cal fer-lo remuntant fins a poca alçada del cim del puig de les Bruixes, i allà començar una llarga flanquejada fins a trobar un camí cada vegada més ben marcat que ens deixerà al final de la pista. 
No s'ha de perdre gaire alçada, aquest detall és important 
A la tardor aquesta excursió és altament recomenable.
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Comanegra, 1555m - Bruixes, 1393m - st. Marc, 1327m. - la Menera, Languedoc-Roussillon (France)- GPS track



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada